Osmaniye Haber

 


HABER ARA


Gelişmiş Arama

DÖVİZ KURLARI

GÜNÜN SÖZÜ

Belediyesi Kanalizasyon Temizleme Aracı Kiraladı

Belediyesi Kanalizasyon Temizleme Aracı Kiraladı

Tarih 07 Ağustos 2009, 00:27 Editör Admin

Belediye Başkanı Kadir KARA Osmaniye'nin kanalizasyon sisteminin modern teknoloji sayesinde kısa sürede ve az bir maliyetle temizleneceğini söyledi.

 

Osmaniye Belediyesi tarafından özel bir firmadan kiralanan kameralı kanal temizleme aracı kentte kanalizasyon temizleme çalışmalarına başlandı. Konuyla ilgili olarak çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Kadir Kara Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan sistem sayesinde şehrin kanalizasyon tıkanıklıklarının tespiti ve temizliğinin kısa sürede ve düşük bir maliyet ile yapılacağını bildirdi.

Başkan Kara burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada : “ Geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir dizi incelemelerde bulunmuştuk. Orada ESPAR şirketi ile görüşmeler yaparak tam donanımlı kanalizasyon temizleme aracını ve görüntüleme ekipmanlarını düşük bir maliyetle kiraladık. Osmaniye’nin kanalizasyonunun yapılmasının üzerinden uzun bir zaman geçti. Sürekli olarak kanalizasyon arızalar meydana geliyor. Kanalizasyonlarda sık sık tıkanmalar yaşanıyor. Biz kendi kanalizasyon aracımızla çok mahdut sayıda tıkanmaları açabiliyoruz. Sistemimiz sadece suyun itmesiyle, su basıncı ile çalışan bir sistemdi. Dolayısıyla bunun gücü belli bir noktaya kadar. Kanallarımızın çaplarının küçük olması nedeniyle herhangi bir aşırı tıkanmada açabilmemiz mümkün değildi. Ne yapıyorduk, kanalı kırıyorduk, kazıyorduk, tamamen oradaki alan günlerce açığa akıyordu. Biz oradaki arızayı tespit etmeye çalışıyorduk. İlkel ve el yordamı bir sistemle arızayı bulmaya çalışıyorduk. Vatandaşlarımız çok mağdur oluyordu. Şimdi bu makine sayesinde ne yapacağız. Öncelikle buradaki kanallarımızın içerisine bu makinemiz giriyor. Çok güçlü bir makine, yeni bir teknoloji, Türkiye’de olmayan, pek bulunmayan bir teknoloji. Araç öncelikle vakum sayesinde kanalın içerisindeki birikintileri alıyor ve kendi haznesinde saklıyor. Araç kanaldan gelen suyu tekrar kanala yolluyor. 450 metre uzunluğundaki hortumu sayesinde kanalı kırmadan temizliğini yapıyoruz. Daha sonra tıkanıklığından neden kaynaklandığını ve hangi noktada yer aldığını sistemin içerisinde bulunan kameralar sayesinde öğrenebiliyoruz. Kısa bir zaman diliminde kanalizasyon arızasını tespit ederek çözümüne yönelik uygulamaya geçiyoruz.” İfadelerini kullandı.


NEDEN BU SİSTEME İHTİYAÇ DUYULDU?

Başkan Kara basın mensuplarının neden bu sisteme ihtiyaç duyulduğuna ilişkin sorularına karşılık : “Şehrimizin topoğrafik yapısı nedeniyle her yağmur sonrasında dağlarımızdan gelen alüvyonlar kanalizasyonlarımızda millenme yaparak tıkamaktadır. Kanalizasyonumuz bu tıkanmalar sebebiyle yüzde yirmi kapasite ile görev yapmaktadır. Özellikle Musa Şahin Bulvarı üzerinde bulunan yağmur suyu tahliye kanallarımız bu milleme nedeniyle çalışmamaktadır. İşte biz bu sorunları ortadan kaldırmak zamandan ve daha az bir maliyetle kanalizasyon sistemimizi yüzde yüz kapasite ile çalıştırmak için bu sistemi kiraladık. Çalışmalarımızı tamamladığımızda sıfırdan kanalizasyon yapmış gibi olacağız” dedi.

Başkan Kara yaklaşık iki ay sürecek çalışmanın maliyetinin 70 bin TL tutarında olduğunu kaydetti.

Bu haber 191 defa okunmuştur.

 

Delicious Facebook FriendFeed Twitter Google StubmleUpon Digg Netvibes Reddit

Osmaniye

Vali Yardımcısı Yüksel Ünal Radyo80'in Konuğu Oldu

Vali Yardımcısı Yüksel Ünal Radyo80'in Konuğu Oldu İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Osmaniye Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile Rady...

Osmaniye Emniyetinden Çocuklara Spor Eğitimi

Osmaniye Emniyetinden Çocuklara Spor Eğitimi Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren: "Spor yapan çocuklar suçlardan uzak kalırla"

 


İran'dan Fizan'a09 Aralık 2009

ANKET

Osmaniye'de yayınlanan gazete ve dergileri yeterli buluyor musunuz?




Tüm Anketler

HAFTANIN PORTRESİ

Salih Sefa Yazar
Salih Sefa Yazar
1934 yılında Osmaniye'nin Zorkun Yaylasında doğan Şairimiz Salih Sefa Yazar'ın ulaşabildiğimiz kısa hayat hikayesini sizlerin beğenisine sunuyoruz.


HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

NÖBETÇİ ECZANE



© 2005-2009 Osmaniye Haber - Tüm Hakları Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Siteden yararlanırken ziyaretçi bildirimini okumanızı tavsiye ederiz

Görsel Tasarım, Yazılım ve Hosting : Yonca Dizayn

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi

Osmaniye Haber e-haber ajansı abonesidir

Osmaniye Haber
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Korkut Ata Üniversitesi Forum | Korkut Ata Tanıtım Portalı | Zorkun.Net